23948sdkhjf

Saltå Kvarn satsar på Lean

Ett mer hållbart arbetssätt ska spara pengars och minska svinn.
I dag övergår alltfler företag och organisationer till Lean, ett koncept med ursprung i Japan som syftar till att förbättra arbetssättet inom verksamheten. Nu hakar livsmedelsföretaget Saltå Kvarn på och kommer att Lean-anpassa samtliga processer. Det i samarbete med projektet Matlust, som delvis är EU-fiansieriat, och drivs av Södertälje kommun och Destination Södertälje.

Lean handlar bland annat om att öka medarbetarnas delaktighet, vilket gör att beslutsfattare inom företag får en bättre bild av hur olika arbetsprocesser i det dagliga arbetet fungerar. Syftet med konceptet är att tillhandahålla metoder och verktyg för att på olika sätt effektivisera verksamheten och fokusera på delar som skapar mervärde för kunderna.

För Saltå Kvarn handlar övergången till Lean om att bli mer hållbart och samtidigt öka konkurrenskraft och lönsamhet.

— Vi ska genomgående arbeta lite smartare och hela tiden hitta nya förbättringar i den riktningen. För oss kan det exempelvis handla om att på olika sätt minska svinnet ytterligare, använda energi ännu effektivare och att undvika onödigt arbete, säger kvarnchef Lisa Trolle, i ett pressmeddelande.

— I Lean-filosofin finns även mycket av mjuka värden och en respekt för alla inblandade som stämmer med vår filosofi. Genom att ständigt arbeta allt smartare och resurseffektivare tar vi bland annat bättre hand om både det som våra leverantörer producerar med kärlek och omsorg och det arbete vi själva gör.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078