23948sdkhjf

Loppisfynd blev bryggeri

Ottsjö brygghus vill ligga kvar på 1 000 flaskor i veckan.
För Leif Silversund och Sofia Kapla började allt med ett loppisköp 2013. En stor konserveringsgryta blev basen för vad som nu är Ottsjö brygghus, beläget i Åre kommun.

Mikrobryggeriet är inriktade på att brygga hantverksmässigt och ekologiskt öl. Den senaste tiden har mycket handlat om att få ut julölen.

— Vi brygger bara olika typer av ale. Det som utmärker den öltypen är att de jäser vid rumstemperatur. All öl vi gör är ekologiskt märkt och vi har småskaligheten och ekomärkningen som en central del av produkten, säger Leif Silversund till Länstidningen Östersund.

Ölsorterna är namngivna efter omgivningen. Den ljusa ale som tillverkas heter exempelvis Midaftonsbäcken, en bäck som syns från bryggeriet.

Den totala kapaciteten ligger på runt 1 000 flaskor i veckan, och så ska det förbli. Däremot utvecklas andra sidor av verksamheten.

— Vi håller på att bygga ett café och pub bredvid bryggeriet. Tanken är att man ska kunna sitta där och både titta på och dricka Midaftonsbäcken, säger Leif Silversund.

— Det skulle vara kul att kunna ha till exempel bryggerivisningar och ölprovningar, säger Sofia Kapla, till tidningen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.156