23948sdkhjf

Produktionsrekord för Cloetta

En påse Ahlgrens bilar i Ljungsbro spräckte det tidigare rekordet.
100 000 ton godis, choklad, nötter och tuggummi. Så mycket har Cloettas sammanlagt 13 fabriker i sex länder producerat hittills i år. Det innebär ett nytt rekord.

Att det var i fabriken i Ljungsbro, där Cloetta tillverkar bland annat Ahlgrens bilar, Polly och Kexchoklad, som rekordet sprängdes är ingen slump.

— Det har varit ett bra år för fabriken i Ljungsbro med höga volymer i produktionen under hela året. De senaste två åren har volymen legat på rekordnivåer, och vi har utökat verksamheten med två nya maskinlinjer i fabriken, säger Karin Svärdh, platschef på fabriken i Ljungsbro, i ett pressmeddelande.

Här tillverkas också julklassikern Juleskum, och enligt Cloetta har efterfrågan aldrig varit större. I år har 256 miljoner godistomtar lämnat fabriken och Cloetta räknar med att genomsnittssvensken kommer att äta fyra stycken fler jämfört med förra julen.

— Juleskum är en av de produkter där vi märker av en ständigt ökade efterfrågan. Juleskum verkar ha blivit en jultradition för många, något som helt enkelt ska finnas på plats på julbordet, precis som julskinkan. Många verkar också använda skumtomtarna som dekoration och julpynt, säger Karin Svärdh.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062