23948sdkhjf

HK Scan lämnar Gotland

Säljer av andelarna i Gotlands Slagteri och Svenskt Butikskött.
HK Scan har sedan 2010 ägt en andel i Gotlands Slagteri och Svensk Butikskött. Nu har HK Scan, som ägt en fjärdedel av slakteriföretagen, beslutat att sälja av aktierna.

Enligt HK Scan beror avyttringen på att köttgigantens "strukturella harmonisering i Sverige fortsätter".

— Under de senaste åren har vi strävat efter att förenkla och effektivisera vår verksamhet i Sverige. Dessa avyttringar kommer ytterligare att tydliggöra och förenkla vår administration. Affären innebär att Svensk Butikskött behåller ett starkt fotfäste som lokal aktör på Gotland, vilket är viktigt både för lokala producenter och konsumenter. Vi avser att fortsätta samarbeta med Svensk Butikskött och kommer att överföra våra lokala inköpsavtal av djur på Gotland till bolaget i slutet av 2016, säger Göran Holm, direktör med ansvar för HK Scans konsumentaffärsverksamheter i Skandinavien, i ett pressmeddelande.

Köpare är Thomas Östlund, vd på Svenskt Butikskött.

— Genom mitt förvärv av resterande aktier i Svenskt Butikskött och Gotlands Slagteri förstärker företagsgruppen sin position som progressiv och nytänkande aktör på den svenska kött- och charkmarknaden. Satsningen möjliggörs av samarbete med dagligvaruhandeln samt den regionala livsmedelsindustrin på Gotland, både för den konventionella och ekologiska marknaden. Under de senaste åren har konsumenternas generella intresse för livsmedelproduktion ökat och efterfrågan av produkter med tydligt ursprung tilltagit. Dessa trender bekräftar ytterligare vår position och stöder vår ambition att utveckla vidare lokala och ekologiska kött- och charkprodukter, säger Thomas Östlund, i en kommentar.

HK Scan har även sålt av sina 26 procent i Svenskt Lantbrukstjänst, varav en procent till Konvex Aktiebolag och resten till branschorganisationen Svenska Köttföretagen.

Enligt HK Scan kommer avyttringen inte påverka koncernens resultat.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078