23948sdkhjf

Han blir öljättens nya finanschef

Carlsberg Group har utsett dansk till ny finanschef.
Det blir dansken Heine Dalsgaard som tar över som finanschef på Carlsberg Group. Han efterträder tidigare finanschef, tillika vice vd, Jørn P. Jensen, som fick sparken i mitten av september efter 15 år inom verksamheten.

Läs också: Carlsberg-chef får sparken

— Jag är väldigt glad över att kunna välkomna Heine till Carlsberg Group. Heine har en stark finansiell bakgrund, erfarenhet från flera stora internationella organisationer och erfarenhet som CFO i ett globalt börsnoterat bolag. Jag är övertygad om att han kommer att bli en viktig och värdefull del i Carlsberg Groups ledningsteam samt vara avgörande för genomförandet av Carlsbergsgruppens nya strategi, SAIL'22, säger Carlsbergs vd Cees ‘t Hart, i ett pressmeddelande.

Heine Dalsgaard är för närvarande finanschef på det globala tjänsteföretaget ISS. Dessförinnan har han bland annat varit finanschef på pumptillverkaren Grundfos.

Carlsbergs nyutnämnde finanschef kommer att tillträda när ISS hittat en efterträdare, dock inte senare än 1 augusti 2016.

— Jag är stolt och känner mig priviligerad över att få tillhöra Carlsberg, ett ironiskt företag med en lång historia och en stor betydelse på den internationella marknaden. Jag ser fram emot att, tillsammans med resten av Carlsberg-organisationen, kunna bidra till implementeringen av gruppens nya strategi, säger Heine Dalsgaard i en kommentar.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078