23948sdkhjf

Fortsatt tufft för vägkrogarna

Men den samlade restaurangbranschen tuffar på.
Försäljningsvolymen för restaurangerna ökade med 0,7 procent under november 2015, jämfört med samma månad under föregående år. Samtidigt ökade restaurangomsättningen med 3,7 procent. Det enligt färsk statistik från Statistiska centralbyrån, SCB.

Bäst gick det för caféerna, som gått starkt under 2015. Kategorin ökade med 9,9 procent, följt av nöjesrestaurangerna med 7,4 procent.

Tillväxttakten i fråga om volym var dock svag i november jämfört med samma månad 2014.

"Den svagare tillväxten ska ses i ljuset av att den allmänna konjunkturen har förstärkts, vilket förvånar. Den splittrade utvecklingen mellan olika restaurangkategorier fortsätter. Tillväxten i cafésegmentet fortsätter med tvåsiffriga tal, och detta gäller även kategorin nöjesrestauranger. Tillväxttakten i snabbmatskategorin var god men inte i linje med vad vi sett de senaste månaderna", skriver branschorganisationerna Visita och DLF, Dagligvaruleverantörernas förbund.

Det går däremot fortsatt trögt för de trafiknära restaurangerna, som fortsätter att visa negativa tillväxttal. Omsättningen i kronor minskade med nära 10 procent i november 2015 jämfört med föregående år. Försäljningsvolymen minskade med 11,6 procent.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078