23948sdkhjf

Nytt mikromejeri i Trollhättan

Vill vara oberoende av Arla.
Familjen Lundberg utanför Upphärad i Trollhättans kommun är senast i raden som startat sitt eget gårdsmejeri för att komma runt beroendet av de stora mejeriaktörerna. I bakgrunden finns de hårt pressade mjölkpriserna.

Luciadagen var premiärdag för den egenproducerade och Krav-märkta mjölken, skriver TTELA. Totalt ger gården, Nyckleby Nederbörden, omkring 120 mjölkkor crika 2 500 liter per dygn och mejeriet körs varannan dag.

— För att det ska gå runt måste vi sälja 500 liter varannan dag. Nu är vi uppe i 1 000 liter varannan dag. Vi får hoppas att vi kan öka på efterhand, säger Siri Lundberg, som driver Nyckleby Nederbörden, till TTELA.

Målsättningen är sälja all mjölk själv, utan att behöva förhålla sig till Arla, som man levererat till tidigare.

— Jag kan tänka mig att många vill satsa men inte vågar. Det är ett ganska stort steg och det handlar om en hel del pengar, säger Siri Lundberg till tidningen.

Mjölken körs ut till åtta olika affärer i Trollhättan, Vänersborg, Lilla Edet, Sylte och Lödöse. Mjölken finns också att köpa genom abonnemangsbaserad utkörning via det lokala UF-företaget Mjökbudet.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078