23948sdkhjf
Logga in eller skapa för att spara artiklar
Få tillgång till allt innehåll på Food Supply
Ingen bindningstid eller kortinformation krävs
Gäller endast personlig prenumeration.

Måltidens hus ska bli guldgruva för Spendrups

Bryggarfamiljen räknar med överskott redan under första verksamhetsåret.




Läs också: Spendrups tar över Grythyttan



















Vid årsskiftet övertog Loka Brunn, som ägs av bryggarfamiljen Spendrups, driften av Måltidens hus i Grythyttan. — Vi har kommit hit för att stanna och detta är en del i vår långsiktiga strategi, säger Mia Spendrup, vd för Loka brunn, till Nerikes Allehanda. Måltidens hus är ett av Bergslagens mest besökta turistmål med 50 000 gäster årligen. Det är också här som restaurang- och hotellhögskolan vid Örebro universitet håller till. Mia Spendrup räknar med att Måltidens hus ska bli lönsamt redan under första verksamhetsåret i ny regi. — Vi har tagit del av de förra entreprenörernas intäkter och utgifter och vi har god koll på vad vi har att vänta vad gäller ekonomin. Vi räknar med att verksamheten här bär sig från start, säger hon till tidningen. Enligt Nerikes Allehanda går emellertid Grytthyttans gästgiveri back medan verksamheten på Loka brunn, där det just nu pågår en investering på 3 miljoner kronor för åtta nya tävlingskök, gjorde ett överskott på cirka 10 miljoner kronor under fjolåret.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.078