23948sdkhjf

Se bönderna sjunga för kritiserad mjölk

Den laktosfria mjölken är "var äcklig innan men nu är den god”, vilket firas med sång.
Norrmejeriers laktosfria mjölk har tidigare fått kritik för att den är för söt, vilket tvingade företaget att försöka få den att smaka mer som vanlig mjölk. Nu är den nya mjölken här, vilket mejeriet firar med musikvideo – med bönder i stjärnrollerna.

Läs också: Laktosfritt från Norrmejerier för sött

Låten "Räddningen är här" bjuder på viss självdistans, med rader som ”Den var äcklig innan men nu är den god”. Elva mjölkbönder från Ångermanland, Västerbotten och Norrbotten har tillsammans med låtskrivarna Henrik Oja och Mats Hammarström skapat en hyllning som ska uppmärksamma förändringarna i den lokalproducerade mjölken.

– Med den här låten vill vi berätta att vi nu äntligen kan erbjuda en norrländsk, laktosfri mjölk som smakar som mjölk ska smaka. Att det är mjölkbönderna själva som medverkar i låten och musikvideon känns extra kul, säger Anna Norrgård, brand manager på Norrmejerier, i ett pressmeddelande.

Den laktosfria mjölken kommer i fyra olika varianter: lätt- och mellanmjölk, standard och ekologisk mellanmjölk. I ett smaktest anordnat av Norrmejerier själva, föredrog 83 procent (av ett okänt antal deltagare) Norrmejeriers laktosfria produkter framför marknadsledarens produkt.

Se musikvideon nedan, som likt låten bjuder på en insats i stil med klassiska välgörenhetsinspelningar.

Artikeln är en del av vårt tema om Video.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08