23948sdkhjf

Smålandsslakteri i samarbete med HKScan

HKScan vill öka sin slakt i regionen – skriver legoslaktavtal med familjeföretaget.
I en satsning på att växa i Småland tecknar HKScan avtal med Ello i Lammhults. Företagen har tidigare haft ett samarbete gällande slaktkroppar av nöt. I och med avtalet kommer Ello nu legoslakta nöt för HKScan, något som inte kommer att påverka Ello i Lammhults egna charktillverkning.

– Vi är mycket nöjda med utgången av våra diskussioner med HKScan. Det ingångna avtalet säkrar att slakten blir kvar i Småland vilket är oerhört viktigt med tanke på arbetstillfällen och en fortsatt hög service till leverantörer kring återtagsmöjlighet av slaktkroppar, säger Kent Andersson, ägare av Ello i Lammhult, i ett pressmeddelande.

Avtalet innebär att transportsträckor blir kortare, både för levande djur och för slaktkroppar, och att slakteriet nu kan utnyttja mer av sin kapacitet.

– Vi kommer att personligen informera våra djurtransportörer och leverantörer om affären. Det fina är att det som idag fungerar bra, med intransport av djur och leverantörernas kontaktpersoner, kommer att fortsätta på samma sätt som tidigare, säger Kent Andersson.

Ello i Lammhult har totalt 29 anställda. Företaget startades 1947 av L-O Andersson, vilket senare togs över av sonen Kent Andersson. Ello har sedan starten fokuserat på råvaror från småländska gårdar och har utöver slakteriet en charkproduktion med bland annat isterband, blodpudding och leverpastej.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063