23948sdkhjf

Svenskt mikrobryggeri vann strid mot Absolut

Coppersmith's Brewery ville ha namnet – spritjätten satte emot.
Coppersmith's Brewery i Västerås brygger en handfull öl och några har kommit in på Systembolaget, men i bryggerisammanhang är de en liten spelare på marknaden, även om de sticker ut med egen burktappning.

När de för ett halvår sedan registrerade namnet Swedish Craft Cider för sin nya cider, var det därför något av en överraskning när spritjätten Absolut Company dundrade in en begäran till Patent- och registreringsverket (PRV) att stoppa Coppersmith's registrering, skriver VLT.

Absolut ansåg att namnet kunde förväxlas med deras varumärke Absolut Craft och ville inte att Coppersmith's skulle få använda namnet. PRV gick dock på Coppersmith's linje, vilket innebär att de tar en viktig "David mot Goliath"-seger mot storföretaget.

– Det är lite kul. Som att vinna mot Champagne och få använda champagne, säger Petri Karhukorpi, vd för Coppersmith's Brewery, till VLT.

Karhukorpi blev först lite besviken när protesten kom in, då han tyckte att Absoluta varumärke låg långt ifrån deras, men ser positivt på att även de små kan vinna mot de stora.

Men än är inte saken helt klar – en överklagan från Absoluts sida kan fortfarande göras hos Patent- och marknadsdomstolen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095