23948sdkhjf

Fikaföretaget köper café – skapar flaggskeppsbutik

Gott by Malin förvärvar Sthlm Raw för uppvisning och servering.
Gott by Malin gör ekologisk raw food-fika och desserter, utan bland annat socker, gluten och laktos – ett recept som har skördat stora framgångar de senaste åren. Förutom att leverera produkter till bland annat Birka Cruises, Scandic, Clarion, Urban Deli, Paradiset Matmarknad och Stockholm Universitet har företaget även börjat leverera till Martin & Servera.

Nästa steg blir något som bäst kan liknas vid en flaggskeppsbutik. Genom köpet av caféet Sthlm Raw i Hornstull i Stockholm får Gott by Malin både möjlighet att visa upp och servera sina produkter.

– Under ett par års tid har caféet blivit en riktig lokalkändis, och vi har haft koll på dem redan från början. Det är en perfekt match för oss, säger Gott by Malins medgrundare Malin Herrström i en kommentar.

I caféet kommer företaget att presentera hela sitt sortiment, vilket riktar sig både mot direkta kunder och andra caféer och butiker som är intresserade av produkterna. Investeringen genomförs enligt företaget med hjälp av såväl egna medel som bank- och Almi-lån, men också från två andra investerare. Enligt företagets medgrundare Jonathan Boutin är investerarna även en viktig resurs när det kommer till mer kompetens och kunskap.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109