23948sdkhjf

Större mellanrum i Tobleronekakan upprör

Mondelez sparplan ökar mellanrummet mellan chokladbitarna och de brittiska kunderna protesterar kraftigt.
Asken är densamma, bitarna ser likadana ut, men en sak sticker ut på den nya versionen av Tobleronestången: chokladbergen sitter för långt ifrån varandra. Mind the gap någon?

Det senaste offret för Storbritanniens brexit-beslut är Mondelez, som beslutade att göra en sparplan för den trekantiga chokladkakan. Men istället för att höja priset har företaget valt att öka avståndet mellan bitarna för att på så sätt minska den totala vikten. Därmed försvinner också två bitar från förpackningen, skriver Guardian.

Det har fått fans till chokladen att tända till på Facebook, och bland tusentals kommentarer till förändringen återkommer orden "dumt", "urlöjligt" och "det mest idiotiska företagsbeslutet någonsin".

Många känner att Toblerone åtminstone skulle förvarnat om förändringen innan de nya kakorna gick ut i handeln. Vissa menar att de skadar sitt eget varumärke, då den trekantiga kakan hade ett distinkt utseende och att den nya ser ut som en billig kopia på sig själv.

Mondelez själva menar att beslutet inte direkt har med brexit att göra, men nedskärningen kommer strax efter att flera företag höjt priset på sina produkter i Storbritannien.

Enligt kommentaren på Facebook menar företaget att de likt många andra företag upplever högre kostnader för en mängd ingredienser. Därför valde de att minska vikten på två av sina Toblerone-produkter, från 400 gram till 360 gram i den stora Tobleronen och 170 till 150 gram i den lite mindre produkten.

Svenska Toblerone-fantaster kan andas ut, då den nya designändringen bara gäller i Storbritannien.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.376