23948sdkhjf
Logga in eller skapa för att spara artiklar
Få tillgång till allt innehåll på Food Supply
Ingen bindningstid eller kortinformation krävs
Gäller endast personlig prenumeration.

Nya färdigkonceptet testas hos Ica

Vill skapa butiker med kvarterskrogs- eller saluhallskänsla.

När Ica Nära Sveavägen öppnar igen i Stockholm är det som en testbutik för kedjans nya koncept. Butiken ska erbjuda tillagad mat, tillsammans med bland annat ett effektivare kundvarv och ett anpassat sortiment för en mindre butik.

I det nya konceptet ska kunderna kunna äta varm mat på plats, alternativt ta med. Enligt Ica ska det bidra till en trevligare känsla i stil med en kvarterskrog. Det är ett svar på en enligt kedjan växande trend i storstäderna, där bekvämlighet och snabba måltidslösningar är i fokus.

– Här kan kunderna sitta ned och äta sin frukost, lunch eller middag i en trivsam miljö medan de ser hur maten tillagas i köket. Därefter kan kunderna göra sina matinköp. Det ska kännas lite som i en mindre saluhall, berättar Nessrin Ebrahim, butikschef för Ica Nära Sveavägen, i ett pressmeddelande.

Konceptet ska först prövas och utvärderas, men kan i framtiden så småningom anpassas efter fler kundgrupper och större butiker runtom i landet.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.118