23948sdkhjf

Matsmart får tung miljoninvestering

Storinvesteringen ska användas till att växa ännu fortare.
Matsmart, som köper upp överskottsvaror från butiker och säljer dem vidare till konsumenter via sin sajt, har visat upp en stark tillväxt sedan grundandet 2013.

Förra året omsatte man cirka 26 miljoner kronor och för 2016 säger sig företaget sikta på en omsättning kring 70 miljoner kronor. Det är en minst sagt enorm ökning från 2014 års omsättning på 2,5 miljoner kronor.

Det är bara början tycker Matsmart själva, som nu tar in nytt kapital på en summa runt 36 miljoner kronor, meddelar företaget i ett pressmeddelande.

–Vi hade tänkt att göra en mindre runda på 20 miljoner kronor, men intresset var så stort och så fick vi med oss intressanta investerare. Sedan ville de befintliga investerare också vara med i rundan, säger Karl Andersson, vd och en av Matsmarts grundare, till Breakit.

Enligt Andersson ska pengarna användas till att växa ännu snabbare – i somras lanserades sajten i Norge, och nu tittar Matsmart på andra utländska marknader. Vilka länder det blir, eller när det blir, kan vd:n inte svara på än.

– Sverige är vårt huvudfokus, men samtidigt är vi nyfikna på nya marknader, säger Karl Andersson i pressmeddelandet.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109