23948sdkhjf

Cafékedjan slår crowdfunding-rekord

Barista har nu över 1 300 delägare via plattformen Pepins.
Genom Pepins, samma plattform som Alvestaglass använde för sin crowdfunding, har cafékedjan Barista Fair Trade Coffee slagit ett nytt svenskt rekord.

Företaget som i dag har 15 caféer i Malmö, Lund, Kalmar, Göteborg, Stockholm och Uppsala, har nu över 1 300 delägare som investerat i kedjan. Det är flest i Sverige för den här typen av kampanj.

– Delägarkraften är en fantastisk resurs för oss. Tillsammans har vi ett enormt nätverk. 500kr räcker för att bli delägare i sin egen kafékedja, säger Björn Almér, grundare och vd för Barista.

Den pågående nyemissionen har hittills mottagit teckningar som motsvarar cirka 15 miljoner kronor. Nu förlänger kedjan teckningstiden till 14 december efter att större intressenter bett om längre tid för utvärdering, i samband med att Barista visade sitt första positiva rörelseresultat på länge.

– Vi har redan nu börjat märka effekterna av kraften från våra framtida delägare och vi gjorde i oktober det bästa resultatet för en enskild månad på länge. Vi för diskussioner med större investerare som behöver mer tid på sig för att fatta ett beslut, säger Björn Almér.

Det minsta belopp som krävs för att gå vidare med erbjudandet är 20 miljoner kronor. Uppnås inte det kommer summorna betalas tillbaka till alla investerare.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078