23948sdkhjf

Ica nära litauisk storaffär

Förhandlar om att förvärva en av Litauens största dagligvarukedjor.
Ica Gruppen är i förhandlingar om att förvärva Iki, en av Litauens största matvarukedjor, skriver Dagens Industri.

Det var efter att informationen om förhandlingarna spridit sig i litauiska medier, som bolaget valde att visa upp korten på hand. Litauiska medier uppger att förhandlingarna mellan Iki och Ica pågått i flera månader. Ica Gruppen bekräftar att de är i samtal om ett möjligt förvärv, men säger inte så mycket mer.

”Ingen överenskommelse har uppnåtts och det går inte att säga med säkerhet att en överenskommelse kommer att uppnås. Ytterligare information kommer att lämnas när det finns något konkret att kommunicera”, skriver Ica i ett pressmeddelande.

Läs också: Maxi ökade mest bland Ica-butikerna i juni

Iki är Litauens näst största dagligvarukedja, med över 240 butiker och 7 500 anställda. Dagens ägare är Palink, som grundades av tre belgiska bröder 1992. För två år sedan sålde Palink sina 51 Iki-butiker i Lettland, som då var den femte största i landet, och omsätter i dag knappt 600 miljoner euro.

Läs också: Hon går från Martin & Servera till Ica

– Den baltiska marknaden är intressant för oss. Det är en marknad där vi ser att vi har möjlighet att växa och Litauen en marknad där vi är minst, säger Icas presschef Ola Fernvall till nyhetsbyrån Direkt.

Vid ett potentiellt köp skulle Ica få ett stort tillskott till sin baltiska satsning – i dag äger Ica Rimi Baltic som totalt har över 12 000 anställda över hela Baltikum samt 55 butiker i Litauen. Det gör dem till tredje störst på marknaden i Litauen.
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Redaktionen rekommenderar

Sänd till en kollega

0.11