23948sdkhjf

Svinnmotverkare utsedd till framtidens entreprenör

Startup-företaget som siktar mot världen tog hem SvD:s entreprenörspris
Karma och deras maträddar-tjänst fortsätter att vinna uppskattning – i Svenska Dagbladets och Carnegies tävling om utmärkelsen som Framtidens entreprenör tog det unga startup-företaget hem vinsten.

Företaget lanserade sin tjänst tidigare i november, men har redan knutit till sig en rad användare och samarbeten. Själva tjänsten går ut på att restauranger och caféer kan lägga upp sin överskottsmat till salu vid bestämda tider, varpå app-innehavare kan köpa maten för lägre pris.

Under nästa år söker Karma kapital på 40 miljoner kronor, som ska katapultera ut dem i Europa och sedan USA. Och de har redan påbörjat satsningen – i förra veckan fick de en stor investering av Klarna-grundaren Niklas Adalberth, som genom sin stiftelse Norrsken gick in med 7 miljoner kronor.

– De investerare vi har nu förstår oss, de ser att det finns en lönsamhet både på kort och lång sikt. Vi har haft lyxen att välja investerare och varit övertecknade i de två finansieringsrundor som vi hittills har gjort. Vi hade inte stått här idag utan dessa, säger vd och medgrundare Hjalmar Ståhlberg Nordegren till SvD.

Karma tog hem vinsten framför läkemedelstestande Inficure Bio, robotik och vr-företaget Gleechi, digitala enkätskaparen &Frankly och 3D-spelstjänsten Adventure Box.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093