23948sdkhjf

Världens största italienare till Sverige

Matvaruhuset flyttar in i Stockholms Bibliotekstan nästa år.
Italienska megacentrat Eataly, som finns representerat i städer som New York, Tokyo, Istanbul och Chicago, öppnar i Bibliotekstan i Stockholm under hösten 2017.

Konceptet bygger på idén om ett matvaruhus, som erbjuder allt från restauranger och matmarknad, till barer och husgeråd. Kedjans första Sverigeetablering kommer bli ett 3 000 kvadratmeter stort center i shoppingdistriktet.

– I partnerskap med ett av Italiens starkaste varumärken, Eataly, har vi fått förtroendet att flytta in i en av Stockholms absolut vackraste och bäst belägna lokaler. Med italiensk passion och svensk envishet önskar vi ge det bästa av Italien, säger Pelle Lydmar, vd och delägare i Eataly Sverige.

Eataly öppnade sin första filial i Turin 2007 och har sedan dess spridit sig över världen – ett av de senaste tillskotten är i Köpenhamn, där man öppnade för bara ett par veckor sedan.

Ett av flaggskeppen är varuhuset på prestigefyllda Fifth Avenue i New York, som två veckor efter öppningen 2010 fortfarande stoltserade med köer av väntande kunder utanför varuhuset. Därefter har man öppnat en 200 miljoner kronor dyr satsning i Chicago samt i städer som Sao Paulo och München. I Italien har man i dag 18 olika varuhus runtom i landet.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078