23948sdkhjf

Huvudägare säljer Oatly

Industrifonden säljer majoriteten av sitt Oatly-innehav till internationella investerare.
En av Oatlys huvudägare, Industrifonden, säljer en stor del av sitt innehav till internationella investerare, skriver Dagens industri. Nya ägare blir belgiska Verlinvest och Hong Kong-baserade China Resources.

Totalt behåller Industrifonden en tredjedel av sitt innehav på 17 procent, och kallar investeringen "riktigt bra", men vill inte avslöja hur mycket de tjänar på affären. Enligt uppgifter som Dagens industri tagit del av ska affären ha ett högt värde med bra avkastning.

– Att Industrifonden har varit en nära partner på Oatlys resa har varit mycket värdefullt och vi är glada över att de är kvar som delägare. Vår nya partner har ett brett nätverk och industriell erfarenhet i nya nyckelmarknader, främst Kina och USA, vilket kommer att gynna vår globala tillväxt för att etablera varumärket på nya internationella marknader, säger Toni Petersson, vd på Oatly, enligt Dagens industri.

I övrigt kommer grundarna, privata investerare, och bland annat Östersjöstiftelsen att ha kvar sina ägarandelar i Oatly.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078