23948sdkhjf

Oatly bygger ut och nyanställer

Siktar mot att öka produktionen från 40 miljoner till 100 miljoner liter om året.
Kort efter att Oatly placerade sig på prispallen för landets mest hållbara företag meddelar det Malmö- och Landskrona-baserade företaget att de ska expandera. Planerna har varit på plats sedan förra året, men nu är också bygglovet klart, skriver Helsingborgs Dagblad.

Fabriken som ligger i Landskrona ska bli 3 000 kvadratmeter större, vilket innebär en stort tillskott till den utbyggnad på 800 kvadratmeter som nyligen färdigställdes. Den nya tillbyggnaden, som planeras husera insatsvarulager och processutrustning, ska börja byggas i januari 2017 och beräknas stå färdig i november. Totalt förväntas den nya investeringen landa på 400-500 miljoner.

I och med utbyggnaden ska Oatly kunna öka produktionen kraftigt – dagens 40 miljoner liter om året ska bli enligt beräkningarna bli 100 miljoner liter om året vid 2020.

– Tanken är att successivt fylla den lokalen i takt med att tillverkningen växlas upp, säger Fia Lindgren, operativ chef för Oatly, till HD.

I dagsläget arbetar 80 av företagets 120 anställda vid anläggningen i Landskrona, och utökningen innebär ett tillskott på minst tio personer till under 2017. Vissa av dem är tidigare Findusarbetare, som arbetat på den nu nedlagda anläggningen i Bjuv.

Den stora satsningen kan också kopplas ihop med de nya internationella ägarna, Verlinvest och China Resources, som i förra veckan köpte en del av företaget från Industrifonden, och nu siktar på en global tillväxt.
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078