23948sdkhjf

Bryggeriet flyttar – ökar produktionen kraftigt

Det värmländska bryggeriet kommer också få provsmakningspub.
Efter crowdfunding-tillskottet, där Wermlands Brygghus knöt till sig 140 nya delägare, kan bryggeriet i januari flytta till sina nya lokaler i Kristinehamn. Tack vare en mycket större takhöjd kan de nu satsa på nya öltankar och nytt bryggverk, vilket kommer öka produktionen avsevärt, skriver Nya Wermlands Tidning.

I de gamla lokalerna produceras ungefär 1 000 liter öl åt gången, men högre lagringstankar gör att de åtminstone dubblar produktionen.

– Det nya bryggverket har en kapacitet på 2000 liter och är mycket smartare och mer effektivt. Så det kommer både att gå fortare och rymma mer, säger Christina Skan, huvudägare i bryggeriet, till NWT.

Dessutom kommer bryggeriet få tillskott i form av en provsmakningspub, vilket ägarna tror kommer göra dem till mer av ett turistmål då de nya lokalerna ligger centralt nära järnvägsstationen.

Efter bara tre år på ölkartan har bryggeriet lyckats ta sig in på nästan alla Systembolag i Värmland och finns även utspridda över landet.

– Nu har vi utrymme att växa och vi kanske finner ett sätt att distribuera till ännu fler, säger Christina Skan till NWT.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078