23948sdkhjf

Ica testar lyxfryst

Produkter som tidigare bara sålts i franska fryskedjan säljs på prov hos Ica.
När franska fryskedjan Picard öppnade sin första butik i Göteborg 2015 lade man fram planen: 70 till 80 butiker skulle öppnas i Sverige innan 2020. Sedan dess har man öppnat en handfull butiker och totalt har man 16 butiker i Sverige, vilket kan läggas till övriga 1 000 butiker utspridda i främst Frankrike, Belgien och Luxemburg.

Tidigare har den franska kedjan, som erbjuder lyxigare frysmat, bara sålt sina produkter i egna butiker. Nu startar Picard ett samarbete med Ica. Den första pilotbutiken i samarbetet blir Ica Kvantum Liljeholmen, som kommer börja erbjuda Picard-produkter inom de närmsta veckorna.

Det är startskottet på en större satsning, där fler Ica-butiker från och med första kvartalet nästa år kommer börja erbjuda produkter från Picards sortiment.

– Detta är ett sätt för oss att bredda utbudet i frysdisken och göra det mer spännande för kunderna. Med hjälp av Picards produkter kan vi utveckla sortimentet inom frysta färdiglagade delikatesser, säger Andreas Sbrodiglia, sortiment- och inköpsdirektör för Ica Sverige, i ett uttalande.

Storleken på utbudet kommer att variera mellan butik till butik, tillägger Ica i pressmeddelandet.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.096