23948sdkhjf

DJ-stjärnan investerar i kallkaffe

Mode Cold Brews hybrid-energidryck får tung underskrift.
Tim Bergling, bättre känd som DJ och producent under namnet Avicii, investerar i Mode Cold Brew. Företaget har precis lanserat sin energidryck under samma namn, som beskrivs som en hybrid av kaffe och energidryck.

Drycken jämförs med iskaffe, men bryggs i stället genom att kaffebönor läggs i iskallt vatten, där de får ligga och dra till sig i upp till ett dygn. Till skillnad från iskaffe värms drycken alltså inte upp, och inget socker tillsätts. Resultatet blir att drycken innehåller dubbelt så mycket koffein som en vanlig energidryck – cirka 160 milligram.

Företaget har inte bekräftat hur stor investeringen från DJ-stjärnan är, men enligt uppgifter som Breakit tagit del av har Tim Bergling investerat cirka 300 000 kronor i företaget. Samma uppgifter hävdar att bolaget är värderat till 1,5 miljoner kronor, vilket innebär att artisten tar del av 20 procent av företaget.

– I studion har jag alltid förlitat mig till energidrycker tills jag hittade cold brew coffee. När möjligheten dök upp att få vara med i Sverigelanseringen av Mode Cold Brew kändes det direkt som ett solklart projekt att involvera sig i och när jag smakade Mode första gången bekräftades det, säger Tim Bergling i en kommentar.

Dessutom samarbetar företaget med organisationen Solvatten, som innebär att Mode Cold Brew bidrar med 50 liter rent vatten i Kenya för varje såld flaska.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063