23948sdkhjf

Tysk order på jämtländska chips

En helt ny marknad öppnar sig för delikatessproducenten.
Egentligen påbörjades historien bakom Mörsjö Delis leverans till Tyskland redan förra året, när företaget Foodist ville ha 9000 förpackningar tunnbrödschips med kanel och socker. Problemet var att ett amerikanskt företag precis lagt en jätteorder på 60 000 förpackningar.

– Då var det mitt i värsta julrushen. Vi hann helt enkelt inte med. I år hade de lite framförhållning, så nu gläds vi över att kunna exportera till ett helt nytt land, säger Anna Godevärn, Mörsjö Delis grundare och vd, i en kommentar.

Det innebär att Östersundsföretaget Mörsjö Deli, som gör delikatessprodukter med jämtländska rötter, nu får en likadan order som förra året. Foodists koncept går ut på att varje månad skicka ut delikatessboxar med utvalda produkter till sina kunder. Företaget har ett flertal versioner som abonnenterna kan välja mellan, och Mörsjö Delis tunnbrödschips får ta plats i gourmet-versionen.

Även i år följs den tyska beställningen av en amerikansk order, men trots att företaget har en stressig julagenda framför sig rullar det på utan hinder. Leveransen kommer vara i Tyskland på onsdag, tillsammans med prover på andra produkter, vilket kan öppna upp för ytterligare samarbete.

– Tyskland har en enormt stor marknad och vi tycker det är roligt att få möjligheten att exponera oss på detta sättet. Hela denna affären har varit som att glida på en räkmacka. Allt har gått smidigt, säger Anna Godevärn.

Det relativt unga företaget (grundat 2007) har visat en enorm tillväxt sedan starten – i snitt har man ökat omsättningen med 30-35 procent per år. Tidigare i år rapporterades omsättningen ligga på 12 miljoner kronor. Målet är att komma upp till 30 miljoner inom de närmsta fem åren, samt att gå in på en ny marknad per år. Totalt producerar man 850 000 förpackningar om året.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094