23948sdkhjf

Brutet kontrakt leder till högre glasspriser

Fettbrist gör att Sia måste vända sig direkt till mjölkproducenterna.
Bristen på fett i mjölken över större delar av landet har lett till flera förändringar – Norrmejerier gick i början av oktober ut med uppgiften att de stoppar smörproduktionen fram till någon gång nästa år, medan Arla förberedde sig på en förmodad brist.

En av reaktionerna blir att kontraktet om gräddleveranser till Sia Glass bryts, skriver ATL. I stället för att leverera till Sia kommer Arla att prioritera egna varumärken. Sia får nu köpa sin grädde direkt från fyra olika mjölkproducenter i Linköpingstrakten.

– Vi tog en diskussion om den uppkomna situationen och för att säkerhetsställa vår produktion tog vi beslutet att köpa grädde direkt av lantbrukare, säger Rolf Frid, vd på Sia Glass, till ATL.

De 15 miljoner kilo mjölk som krävs kommer däremot fortfarande att behandlas av Arla. Enligt Rolf Frid blir priset en bra bit högre – under nästa år kommer man få betala cirka 35 procent mer, vilket kommer att leda till prishöjningar på glassen. Sia-vd:n ser det som en följd av en hastig övergång från överskott av grädde till brist, samtidigt som efterfrågan fortsätter att öka.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.157