23948sdkhjf

Grossisten gör rekordår – anställda får julbonus

Alla 60 heltidsanställda får 31 000 som en extra månadslön efter att Färskvarucentralen tagit marknadsandelar.
Matgrossisten Färskvarucentralen i Karlstad, som sedan 2007 är en del av koncernen Eurocater, har gjort ett rekordår – man har tagit marknadsandelar och gjort ett mycket bra resultat. Så bra att alla 60 heltidsanställda får en julklapp i form av en resultatbonus på 31 000 kronor, skriver Nya Wermlands Tidning.

– Modellen bygger på att alla, oavsett arbetsuppgifter, får samma utfall. Enkelhet har varit ledordet när modellen infördes. Vi utgår helt enkelt från vad vi tillsammans skapar för resultat på sista raden i bokslutet, säger grossistchefen Per-Eric Fernlöf till NWT, och tillägger att man letat i flera år efter en modell som skapar mer engagemang hos personalen.

Per-Eric Fernlöf sålde verksamheten till koncernen Eurocater 2007, och företaget är i Sverige en del av Svensk Cater. Han är själv delägare i koncernen, tillsammans med Färskvarucentralens vice grossistchef Tomas Narving, och har arbetat kvar i företaget sedan försäljningen.

Eurocater är även verksamma i Danmark och Polen och har totalt en omsättning på över 11 miljarder kronor. I Sverige har man verksamheter på 20 orter och nådde 2015 en omsättning på drygt 3,5 miljarder kronor.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.25