23948sdkhjf

Bryggeriet klarade sig från storförlust

Lastbilen med över 50 000 öl for i diket och vd:n såg miljonförluster framför sig.
När bryggeriet Oppigårds lastbil, fullastad med öl, åkte i diket tidigare i veckan var vd Björn Falkeström till en början mycket orolig, skriver Dalarnas Tidningar. Skulle det visa sig att de 52 800 ölflaskor som var på väg mot bryggeriets lager utanför Stockholm gått sönder i olyckan riskerade bryggeriet att stå inför miljonförluster och en hel del extraarbete.

Men det visade sig att förstörelsen inte alls var så omfattande – något som med tanke på omständigheterna får kallas för ett mindre julmirakel.

– Det var väldigt få trasiga flaskor. Det mesta kunde räddas, men kanske 50 procent måste packas om i nya kartonger, säger Björn Falkeström till DT.

Kort efter att lastbilen farit i diket var lokala organisationen FRG (Frivilliga Resursgruppen) på plats, och hjälpte Oppigårds-personalen att rädda de drygt 2 500 kollin som utgjorde lasten.

I och med att bryggeriet klarade sig från materiella skador, behövs inte heller de först befarade extrapassen under jul sättas in för att klara leveranserna.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078