23948sdkhjf

Proviva-ägare gör "exceptionellt kvartal"

Omsättningen ökade markant under fjärde kvartalet.
Svenska Probi, företaget bakom bland annat Proviva, visar upp starka siffror för både fjärde kvartalet och helåret. Mycket är på grund av en stark tillväxt, tillsammans med att man för första gången räknar in dotterbolaget Probi USA (tidigare Nutraceutix), som man under sommaren köpte för 873 miljoner kronor.

Omsättningen för fjärde kvartalet ökade med 158 miljoner, som till viss del beror på att en amerikansk kund bygger upp sitt lager inför en kampanj. För helåret 2016 uppgår omsättningen till 443 miljoner kronor, vilket är mer än en fördubbling jämfört med 2015. Rörelseresultatet ökade med 40 miljoner kronor från samma period 2015, då man redovisade 4 miljoner kronor.

Enligt en kommentar till Nyhetsbyrån Direkt beskriver bolagets vd att kvartalet varit "exceptionellt", men att det inte betyder att dansen på rosor kommer att hålla i sig.

– Vi har haft kunder som av och till lanserat eller haft lageruppbyggnad, men det betyder att det varit starkt just det kvartalet och det går inte att säga om det är något som kommer att upprepas, säger vd Peter Nählstedt till Nyhetsbyrån Direkt.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078