23948sdkhjf

Konkursdrabbat charkföretag får ny ägare

Linköpingscharkuteriet köper konkurrenten som försattes i konkurs i januari.
Konkursdrabbade Mantorpsköket, som producerar sallader, såser, chark och smörgåsmat utanför Mjölby, köps upp av konkurrenten Eklunds chark i Linköping, skriver Corren.

Sedan företaget försattes i konkurs på egen begäran har konkursförvaltaren drivit vidare företaget i förhoppning om att slippa lägga ner företaget.

När Eklunds chark nu köpt hela verksamheten, med maskiner och varumärke, undersöker man möjligheten att behålla de 13 anställda som arbetar för Mantorpsköket. Dessutom ser man att köpet kan ge synergieffekter.

– Framför allt är det transporterna som kan samordnas, vi har egen distribution och Mantorpsköket köpte in den tjänsten. Om vi ska till samma butik så blir det ju ett stopp mindre nu, säger Ingvar Gustavsson, ägare av Eklunds chark, till Corren.

Enligt konkursförvaltaren Oscar Brandin innebär försäljningen av företaget att gamla leverantörer förhoppningsvis kan betala ut i alla fall en del av sina fordringar, skriver tidningen.

Mantorpsköket årsvolym ligger enligt företagets egna uppgifter på cirka 600 ton per år, där det produceras 200 ton vardera inom produktgrupperna sallad och såser, smörgåsmat samt chark. Räckvidden för produkterna sträcker sig till områdena Östergötland, Sörmland och Norra Småland.

Eklunds chark köptes 2007 av nuvarande ägaren Ingvar Gustavsson. Några år efter köpet av Eklunds köpte han också charkföretaget Göstas i Motala, och flyttade personal och produktion till Linköping. De senaste åren har Eklunds chark vunnit flera guldmedaljer i Chark-SM och har en omsättning på drygt 28 miljoner.

Den nya ägaren tillträder i Mantorpsköket den 27 februari.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078