23948sdkhjf

Konkursdrabbat charkföretag får ny ägare

| Av Niklas Kallin Thander | Tipsa redaktionen

Linköpingscharkuteriet köper konkurrenten som försattes i konkurs i januari.

Konkursdrabbade Mantorpsköket, som producerar sallader, såser, chark och smörgåsmat utanför Mjölby, köps upp av konkurrenten Eklunds chark i Linköping, skriver Corren.

Sedan företaget försattes i konkurs på egen begäran har konkursförvaltaren drivit vidare företaget i förhoppning om att slippa lägga ner företaget.

När Eklunds chark nu köpt hela verksamheten, med maskiner och varumärke, undersöker man möjligheten att behålla de 13 anställda som arbetar för Mantorpsköket. Dessutom ser man att köpet kan ge synergieffekter.

– Framför allt är det transporterna som kan samordnas, vi har egen distribution och Mantorpsköket köpte in den tjänsten. Om vi ska till samma butik så blir det ju ett stopp mindre nu, säger Ingvar Gustavsson, ägare av Eklunds chark, till Corren.

Läs också: Menigo öppnar plånboken för fiskföretag

Enligt konkursförvaltaren Oscar Brandin innebär försäljningen av företaget att gamla leverantörer förhoppningsvis kan betala ut i alla fall en del av sina fordringar, skriver tidningen.

Mantorpsköket årsvolym ligger enligt företagets egna uppgifter på cirka 600 ton per år, där det produceras 200 ton vardera inom produktgrupperna sallad och såser, smörgåsmat samt chark. Räckvidden för produkterna sträcker sig till områdena Östergötland, Sörmland och Norra Småland.

Läs också: Enorm förpackningsaffär på gång

Eklunds chark köptes 2007 av nuvarande ägaren Ingvar Gustavsson. Några år efter köpet av Eklunds köpte han också charkföretaget Göstas i Motala, och flyttade personal och produktion till Linköping. De senaste åren har Eklunds chark vunnit flera guldmedaljer i Chark-SM och har en omsättning på drygt 28 miljoner.

Den nya ägaren tillträder i Mantorpsköket den 27 februari.
Håll dig uppdaterad med Food Supply SE
Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Ny vd för Trensums Food

Ökad lokal försäljning efter Local Hero-upprop

Matsmart planerar att kränga Paolos-produkter

Har direktkontakt med ägaren av varumärket.

Ny vd för Peckas naturodlingar

Därför föredrar konsumenten pappersförpackningar

Hon är Norrmejeriers första hållbarhetsdirektör

Nyhetsbrev

Nyhetsbrevet skickas ut måndag-torsdag.

Annonsera i nyhetsbrevet
Se det senaste nyhetsbrevet.

Orkla lanserar lättåtervunnen skål

Pändy ger synergier för Bayn som vill förvärva mer

Gateau öppnar nytt – på nätet

Energidryck tar järnvägen till kunderna

Rootfruit sänker prognosen på grund av corona

Mathem inviger nytt lager – har fördubblat kapaciteten

De första leveranserna sker i dag.

Så gör butikerna med Paolos produkter

Siljans Chark i konkurs

Veg of Lund skiftade försäljningen – omsättningen sjönk med 92 procent

Kopparbergs drogs ner av corona – tror på sommaren

Plastförpackningar hetare än någonsin – ny förpackningskonferens i Malmö

Trots mörka moln – vart fjärde livsmedelsföretag har nyanställt senaste månaden

Paolos produkter bortplockade från Icahyllor

Dessutom avbryter Evanoff Group alla samarbeten med Paolo Roberto.

Coop slutar köpa in Paolos produkter

Hållbarhetscertifierad mat tappar marknadsandelar

Västerbottensost + Max = sant

Mer handsprit från Spendrups

Behovet av handsprit och desinfektionsmedel är fortfarande stort, inte minst inom hälso- och sjukvården.

Kafferosteri flyttar till Slakthusområdet

AI ska minska svinnet i växthuset

Matsmart hittar nya partners i krisen

Savolax med nya ägare och fördubblat mål

Frosten slår hårt mot odlarna

Anrikt bageri i konkurs

De tar upp kampen efter Gefleortens nedläggning

Kraftigt minskad inflation – men priset på mat ökar

Svenskmärknings vd slutar

Tidigare Bergendahls-chef tar plats i Äkta varas styrelse

Blå skyltar för lokalproducerat – gemensamt grepp bland handlare

Så klarade sig Scandi Standard i första kvartalet

Snabbgross med ny skrud i Visby

Se alla Företagens egna nyheter

Lobrotorpump med hög hygienisk standard

Svetsutrustningar för plast med flera olika metoder

Ny hygienisk pump från Waukesha Cherry-Burrell

Lasergivare med IO-Link och omgivningsljusundertryckning.

Underhåll av tryckluftssystemet livsmedelsindustrin

Nytt samarbete med Hitachi

Fatpump i hygieniskt utförande

Färre lyft, fler aromer

Var med på vår virtuella mässa 27-28 maj!

Mobil Lågtrycksenhet – LWP-M II

Praktiska förpackningar till desinficerande våtservetter

Akut produktion av desinfektionsmedel med hjälp av Busch

Lenze webinar idag om framtidssäkra automationssystem

Letar du också efter bra möjligheter? Ta en Gemba-promenad!

Video på en 4-banig Checkvåg

Maskinsäkerhet: Gratis online-utställning och konferenser

NYHET: Wilden SafeGuard fjärrövervakning och varningssystem

Härdat glas - en stark lösning från Mirit Glas

Nyinstallation till Coop i Trollhättan

Mirit Glas är specialister på glasproduktion

Ucrete® CS - nytt innovativt golv till livsmedelsindustrin

Vi på Balluff tar säkerheten på allvar!

Leverans av Busch vakuumsystem till Brasilien

Det är dags att göra smart tillverkning mer produktiv.

Teleskopskenor från KIPP i många olika modeller

Sänd till en kollega

0.142