23948sdkhjf

Nestlé tar tillbaka isteet

Coca-Cola och Nestlés samriskbolag Beverage Partners Worldwide läggs ner.
Nestlé och Coca-Cola meddelar att man lägger ner samriskbolaget Beverage Partners Worldwide som startades 2001. Bolagets syfte var att sälja istedrycken Nestea världen över, skriver Reuters.

Drycken mötte hård konkurrens i form av Unilever och Pepsicos varumärke Lipton, och redan 2012 skalades marknaderna för Nestea ner till Europa och Kanada.

På fredagen meddelade Nestlé att: "Marknaden för färdigblandad te har förändrats och Nestlé tror att tiden är rätt för att utveckla Nestea på egen hand".

I februari gjorde man en receptändring för isteet, vilket innebär att drycken nu sötas med socker och stevia istället för glukossirap samt utan genmodifierade ingredienser eller artificiella smaker. Anledningen till receptförändringen sägs vara att man ser att fler och fler konsumenter går över från sötade drycker till vatten på grund av oro för hälso- och miljöpåverkan.

Samtidigt meddelar Nestlé att Coca-Cola har kvar en licens för att producera och sälja Nestea i Kanada, Spanien, Portugal, Andorra, Rumänien, Ungern och Bulgarien.
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.098