23948sdkhjf

Oatly-fabriken i energiombyte

Nu går Landskronafabriken över från naturgas till biogas.
I samband med att Oatly bygger till 3 000 kvadratmeter på sin fabrik i Landskrona, passar man samtidigt på att gå över till en fossilfri produktion. Från och med nu används biogas istället för naturgas, och all el är miljömärkt. Bytet har skett successivt efter att Oatly 2013 kartlade sin miljöpåverkan, vilket visade att en knapp tredjedel av företagets klimatpåverkan kommer från fabriken.

I och med att företaget använder biogas, beräknar man att klimatpåverkan minskar med 28 procent per producerad liter havredryck.

– Det är ett betydande steg i rätt riktning som fler bör ta – all produktion, oavsett bransch, måste investera i förnybara energikällor om vi ska klara av att uppfylla klimatmålen, säger produktionsdirektör Fia Lindgren.

Framöver kommer Oatly även arbeta för att se till att både man själva och samarbetspartners arbetar för en hållbar livsmedelskedja, där hållbara transporter och jordbruk pekas ut som prioriterade områden.

Totalt satsar Oatly en halv miljard på utökningen av fabriken i Landskrona, vilket vid det planerade färdigställandet år 2020 innebär att man ökat den årliga produktionskapaciteten från 40 miljoner liter till 100 miljoner liter.
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.141