23948sdkhjf

Menigo blir leverantör till Sverigeaktuella pizzakedjan

När norska kedjan Pizzabakeren planerar expansion i Sverige är det med Menigo i ryggen.
Norges största restaurangkedja, Pizzabakeren, etablerade sig i Sverige för första gången i slutet av 2015. I dag har kedjan, vars enheter drivs av franchisetagare och fokuserar på take away och hemleverans, 150 restauranger i Norge och sex stycken i Sverige.

Nu kommer man att fokusera på att växa ännu mer i Sverige, och har som mål att öppna mellan åtta och tio enheter varje år de närmsta åren. I samband med uttalandet av målsättningen presenterar man också ett nytt samarbete – framöver kommer grossisten Menigo att stå för leveransen av färskvaror till Pizzabakeren.

Läs också: Han tar över på Restaurangakademien

– Det finns inte många renodlade pizzakedjor i Sverige och vi ser fram emot att vara en del i Pizzabakeren och deras expansiva tillväxt. Med våra fyra färskvaruhallar spridda över landet kan vi leverera färskvaror av högsta kvalitet och allt annat de behöver, säger Tomas Wikström, utesäljchef på Menigo, i ett pressmeddelande.

I slutet av februari rapporterade näringslivssajten Affärsliv 24 att kedjan just nu tittar på fler etableringar i Norrland, och aktivt arbetar för att få till en etablering i Umeå.
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Redaktionen rekommenderar

Sänd till en kollega

0.093