23948sdkhjf

Menigo förstärker vegoprofilen

Fördjupat samarbete med vegoföretaget Gastronova ger fem nya gemensamma produkter.
Grossisten Menigo gör en uttalad satsning på vegetariskt under året, vilket bland annat innebär ett fördjupat samarbete med Gastronova. Samarbetet uttrycks genom fem olika gemensamma produkter gjorda av sojaprotein, något som Gastronova har tidigare erfarenhet genom egna varumärket Vegme.

– Samarbetet med Gastronova är mycket spännande och har lett till att vi nu tillsammans erbjuder våra kunder fem co-brandade veganska gourmetprodukter i form av färs, pulled, grytbitar, biff och burgare, säger Charlotta Vallentin, kategorichef på Menigo.

Läs också: Han tar över på Restaurangakademien

Enligt Menigo satsar man på vegetariskt och veganskt för att ta täten inom utbud av alternativa proteinkällor, men också för att assistera restaurangerna med ett utbud som passar det ökande antalet vegetarianer, veganer och flexitarianer.

Samtidigt kommer man under året att starta utbildningar om proteinskiftet för både offentliga och privata restauranger.
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Redaktionen rekommenderar

Sänd till en kollega

0.094