23948sdkhjf

Europeiska tillverkare varnar för effekten av höga plastpriser

Franska Elipso och tyska IK ser att höga priser på polymerer kommer få globala effekter.
Två europeiska representativa organisationer för tillverkare av plastförpackningar, franska Elipso och tyska IK, gick tidigare i mars ut med ett gemensamt uttalande där man varnar för att höga priser på polymerer sätter press på förpackningsföretag världen över, skriver Plastic News.

– Osäkerheten får effekt över hela världen och det är i dagsläget omöjligt att förutspå en vändning, säger organisationerna i sitt uttalande, och lägger till att man därför förutspår höga priser på råmaterial för första halvåret 2017.

Organisationerna beskriver situationen som dramatisk, där priserna på polystyren särskilt pekas ut. De bakomliggande orsakerna är den plötsliga prisökningen på styrenmonomer under fjärde kvartalet förra året, vilket ledde till att priserna på polystyren och expanderad polystyren nådde de högsta nivåerna någonsin i februari.

Dessutom nämner Elipso och IK att produktionskapaciteten för polystyren har reducerats på grund av att produktionsanläggningar i både Nordamerika och Asien genomgår större underhållsarbete. Därför uppmanar organisationerna polystyrenproducenterna att se över situationen.

– En sund ekonomisk bedömning är vital för framtiden. I ljuset av de redan knappa marginalerna borde siktet ställas på att säkerställa överlevnaden för företag som bearbetar och processar polystyren, säger organisationerna.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094