23948sdkhjf

Charkuteri tar över majoriteten av slakteri

| Av Niklas Kallin Thander | Tipsa redaktionen

Nära samarbetspartners sedan tidigare – nu blir kopplingen ännu tydligare.

Vid månadsskiftet köpte Bastuträsk Charkuteri in sig som majoritetsägare i slakteriet och nära samarbetspartnern Burträskbygdens Kött, skriver tidningen Norran.

De båda Västerbottensföretagen har arbetat tillsammans sedan Burträskbygdens Kött öppnade sitt slakteri 2015 och ägarna ser köpet som en naturlig förändring. Efter att förhandlingarna startade innan jul förra året står det nu klart att Bastuträsk Charkuteri äger 60 procent av slakteriet.

Det nära samarbetet har sedan tidigare inneburit att slakteriet enbart levererat till charkuterifabriken, som i sin tur haft ansvar för förpackning, försäljning och leverans av alla styckdetaljer under varumärket Burträskkött.

Läs också: Miljoninvestering hos HK Scan inför Kina-certifiering

– Det känns väldigt bra att vi, efter att ha lyckats genomföra uppstarten av ett i bygden mycket efterlängtat lokalt slakteri, kan överlämna ansvaret för den dagliga driften och ägandet i bolaget. I avtalet ingår samtidigt att vi nu fortsätter i vår roll som fastighetsägare och transportleverantör, säger Lennart Wiksten, vd på Burträskbygdens kött och en av de som som sålt sin andel, till Västerbottens-Kurirens näringslivssajt Affärsliv 24.

Läs också: Nu är deras nitritfria korvar märkta

Nu ser ägarna att flera synergieffekter kommer att skapas – bland annat inom produktutveckling – samtidigt som man tror på en kraftig tillväxt de kommande åren, skriver Norran.

Mellan 2015-2016 ökade Bastuträsk Charkuteri sin omsättning från 28 miljoner kronor till 38 miljoner kronor. I dag har man cirka 16 anställda med en produktionskapacitet på 12 ton livsmedel per vecka. Företaget, som har rötter ända från slutet av 1800-talet, började använda namnet Bastuträsk Charkuteri 2015 efter att tidigare hetat Holmlunds och Topp Chark.
Håll dig uppdaterad med Food Supply SE
Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Efter Arlabråket – Oatly byter tillfälligt ut namn på förpackningar

Pizzakedjan Domino's lämnar Sverige

Löjfisket är slut för i år

Läsk- och glassföretag i konkurs efter 25 år

Leverantör av maskiner till nöjesfält och butiker stänger ner.

På nytt jobb
Axfood rekryterar ny IR-chef

Ny social matbutik i Skellefteå

Nyhetsbrev

Nyhetsbrevet skickas ut en gång om dagen.

Se det senaste nyhetsbrevet. Annonsera i nyhetsbrevet

Norska mjölkproduktionen ska minska med 100 miljoner liter

Bageriet flyttar in på Ica

"Fem ton grön fisk i disk"

Rootfruit satsar miljoner på ny produktionslinje

Brexit gör så att skörden ruttnar bort

Fortsatt torskfiskestopp i östra Östersjön

På nytt jobb
Ny IT-chef på Paulig

Hello Fresh höjer prognosen – går bättre än väntat

Stockholmsföretag flyttar produktionen till Småland

1

För andra gången på 28 år – alkoholfri öl vann mässpris

Uppsalaföretag startar egen butik

På nytt jobb
Ny vd på finska Salico och Snackpoint

Här kommer Happy Food Stores andra butik

Världens första ölflaska i papper

Picard bygger om alla butiker och öppnar nya: ”Mer premiumkänsla”

Nya ägaren Knut Faremo räknar med vinst inom 1-2 år: ”Picard har en mycket stor potential”, säger han.

Yoghurt i klimatsmart bägare

Livsmedelspåse med kemiskt återvunnen plast

HK Scan tar initiativ för klimatet

Fåddman investerar och satsar på export

På nytt jobb
Carlsberg får ny kommersiell direktör

Matpriserna sjönk i september

Matsvinnet ökar – så ska branschen tackla problemet

På nytt jobb
Bergendahls rekryterar från Atria

Arlas klimatmål godkänns

De får oljeorder på 50 miljoner

Svårt att hitta hållbart kött

Atria satsar miljarder på kyckling

Gränshandeln säkrad: sockerskatten består

Nyhléns Hugosons satsar på AI

På nytt jobb
Ny vd för varumärkena Finax och Björnekulla

Se alla Företagens egna nyheter

Hållbar kyla kyler glassen

Nomo på industrimässa i Borlänge

Webinarium - Få struktur på ditt hållbarhetsarbete! 25/10

Telfa AB - livsmedelspumpar ställer ut på Euro Expo industrimässa i Borlänge 16-17 oktober

Är er verksamhet framtidssäker?

Test av räknare i vårt showroom.

Livsmedel-godkänt glas från Mirit Glas

Telfa AB - livsmedelspumpar ställer ut på Euro Expo industrimässa i Borlänge 16-17 oktober

Spårbarhet inom tillverkning - Mer än bara RFID och streckkod!

Fem av ebm-papst drivenheter i unik maskin för torrisblästring

Balluff Machine Vision konfigurationsverktyg, har du provat det än?

ebm-papst hjälper industrin att både automatisera och kyla känslig elektronik

Certifiering av utrustning i farliga miljöer.

Begränsa bakterietillväxten med temperaturreglering

Tryckluftsdrivna membranpumpar i hygieniskt utförande

Robusta produkter från oss på Balluff!

Integral smart för sjukhussängar

(Plast)avfall i havet – de rätta lösningarna är de viktigaste

Din unika produkt förtjänar en unik etikett

För extrema miljöer!

Hygienslussar

BITO utökar produktionskapaciteten med ny anläggning i Polen

Övervakning i realtid görs enkelt!

ebm-papst ställer ut på Svenska Kyl & Värmepumpdagen 2019

Produktnyhet Arbetsstyckestabilisator från KIPP

Sänd till en kollega

0.168