23948sdkhjf

Fryshuset öppnar för mycket mer glass

Sia Glass granne bygger plats för 8,5 miljoner paket – ger plats åt ny produktionslinje.
När grannen Wohlins Fryshus bygger nytt är det i anslutning till Sia Glass fabrik i halländska Slöinge, en av logistikkoncernens främsta kunder.

Det löser inte bara de utrymmesproblem som glasstillverkaren stött på, utan öppnar också för att man ska kunna riva sitt egna fryshus och göra plats för en ny produktionslinje.

Som det ser ut nu har man slagit i taket på nuvarande anläggningen, mycket för att man arbetat för att öka sin tillväxt och sin marknadsandel.

I dag uppskattar Sia Glass att man har cirka 20 procent av marknaden, och för att nå målet på 25 procent innan 2021 behöver man investera.

– Vi kör treskift fem dagar i veckan och har slagit i taket i vår produktionsanläggning. Nuvarande utlastningslokaler och vårt eget lilla fryshus kommer därför att rivas för att ge plats åt en ny produktionslinje som ska ta oss mot nästa mål, säger Rolf Frid, vd för Sia Glass, i ett pressmeddelande.

Wohlins nya fryshus, som kommer ha plats för 8,5 miljoner glasspaket, ligger också vägg i vägg, vilket minskar på transporterna: tidigare fraktade logistikföretaget nämligen cirka 50 000 pallar glass om året från fabriken i Slöinge till fryshuset i Halmstad.

Sia Glass kommer att ta plats i det nya fryshuset till hösten och arbetet med den nya produktionslinjen planeras till nästa år.
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062