23948sdkhjf

Findus-intressenter missnöjda med kommunens agerande

Konsulten: "Det förstör processen när man går ut i media på det här sättet".
I förra veckan gick nystartade livsmedelsföretaget Foodhills och Bjuvs kommun ut med en avsiktsförklaring tillsammans – man ämnar att köpa hela Findus fastighet och mark i Bjuv för att skapa ett center för cirkulär livsmedelsproduktion.

Ett gott besked för många i trakten, då det skulle kunna innebära nya jobb. Men fastighetskonsulten som anlitats för att sälja området, Peter Wiklund, riktar nu kritik mot Foodhills och kommunen för att man gick ut med en presskonferens, då han anser att det kan ha skapat förväntningar hos lokalbefolkningen innan något är klart.

– Jag tycker att det förstör processen när man går ut i media på det här sättet, säger han till SVT Nyheter Helsingborg.

Dessutom menar han att det skapar en osäkerhet och ett missnöje hos de andra intressenter som området har, då flera undrat om kommunen inte skulle vilja samarbeta med någon annan än Foodhills.

Enligt Anders Månsson (S), ordförande i kommunstyrelsen, är det inte på det sättet. Anledningen till att man inlett ett samarbete med Foodhills är för att de är de enda som sagt till kommunen att man vill köpa hela Findus anläggning.

– Oavsett vem som i framtiden kommer i besittning av fabriken är vi öppna för samarbete. Det vi vill är att det här ska bli ett livsmedelskluster, säger Anders Månsson till SVT.

Peter Wiklund säger att han har förhandlingar med fler producenter som vill flytta in och investerare som vill köpa fastigheten, och siktar mot att affären och en ny produktion ska komma igång till hösten.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.221