23948sdkhjf

Avtalet öppnar för expansion i Storbritannien

Svenska kafékedjan sprider franchisekonceptet till ännu ett europeiskt land.
För sju år sedan öppnade kedjan Wayne's Coffee sitt första café utanför Sverige – när man under 2017 etablerar sig i Storbritannien innebär det att man har caféer i totalt åtta länder i Europa och Mellanöstern.

Men trots att franchisekonceptet redan nått till Norge, Finland, Estland, Cypern, Jordanien samt Saudiarabien stannar man inte där, utan ser Storbritannien som en ytterligare språngbräda.

– Det är ett viktigt land för oss. Och efter öppningen under 2017 har vi stora förhoppningar på att fortsätta expansionen med fler marknader runt om i Europa och övriga världen, säger Mats Hörnell, vice vd på Wayne’s Coffee, i ett pressmeddelande.

Etableringen i Storbritannien sker genom ett master franchise-avtal med lokala partners: en investeringsgrupp som enligt Wayne's Coffee redan är verksamma på flera platser i Europa och Mellanöstern inom bland annat restaurangsektorn.

– Samarbetet med Wayne’s Coffee International kommer att ta det unika svenska fika-konceptet till en ny marknad, säger Adnan Karim, vd för företaget Four Stars Coffee som representerar investeringsgruppen.

Ett master franchise-avtal, som är ett av de vanligaste typerna inom franchising, innebär att franchisegivaren överlåter kontrollen av franchiseaktiviteterna i ett specifikt område till en master-franchisetagare. De säljer i sin tur rättigheter till regionala franchisetagare.

Wayne's Coffee har i dag runt 90 caféer i Sverige, och sammanlagt 31 stycken utomlands.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094