23948sdkhjf

Service- och snabbmatsorganisationen byter ordförande

Picadelis vd Ragnar Landin lämnar över klubban efter sju år som ordförande för branschorganisationen Convenience Stores Sweden.
Branschorganisationen Convenience Stores Sweden, som tidigare gick under namnet Svensk Servicehandel & Fast Food, valde tidigare i veckan ny ordförande.

Picadelis vd Ragnar Landin, som hållit posten sedan sju år tillbaka, lämnade över till Ola Ahlsén, som varit ledamot i styrelsen under flera år. Ola Ahlsén är dessutom ledamot i Direktbutikernas styrelse.

– Jag är mycket glad och stolt över att få vara med och utveckla branschen genom ordförandeskapet, säger Ola Ahlén i ett pressmeddelande.

Anledningen till att Ragnar Landin valde att sluta som ordförande beror på att vd-arbetet inom Picadeli kräver mer tid, då företaget står inför bland annat en internationell expansion.

En av händelserna som lyfts fram under hans ordförandeskap är bildandet av en styrgrupp, där kedjor, grossister, leverantörer och organisationer samarbetat för att öka försäljningen och lönsamheten i convenience-branschen.

– Det känns lite vemodigt men också rätt att lämna över i ett stabilt läge. Jag kommer dock att finnas med i det fortsatta utvecklingsarbetet eftersom Picadeli/Greenfood blir medlem i Convenience Stores Sweden som leverantör, säger Ragnar Landin.

Under stämman valdes även Anders Huss, vd för Emab (en samverkansorganisation för trafikbutiker), in som styrelseledamot.

Styrelsen
I dag består styrelsen, utöver Ola Ahlsén och Anders Huss, av nedanstående personer:
Eva Pettersson, vd för Axfood Närlivs
Christina Bredberg, kategoriansvarig för Direkten
Mats Pålsson, ägare av Sibylla Helsingborg
Magnus Carlsson, vd för Reitan Convenience Sweden
Jimmy Svensson , ägare av 69:ans Spel & Tobak, Stockholm
Ghassan Ghaziri, ägare av Sialandet och Sibylla Ullared
Jessika Kristensson , ägare av Nya Pålles i Klippan, Havsbadskjollan och Little Mama’s i Ängelholm
Christian Holmström , ägare av 7:ans gatukök i Göteborg


Branschorganisation Convenience Stores Sweden är för företagare verksamma inom bland annat servicebutiker, spel- och tobaksbutiker och kiosker samt snabbmatsområden och caféer. Bland medlemmar och samarbetspartners syns till exempel Reitan Convenience, Sibylla, MyWay, Axfood Närlivs, Menigo Foodservice och Privab
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094