23948sdkhjf

Mathem prestigefyllt avtal för Bergendahls

Sveriges största matbutik på nätet byter grossist till hösten – Bergendahls koncernchef: "Ger oss en större body och ökar våra inköpsvolymer".
När Axfood köpte Mat.se för omkring en halv miljard i januari försvann samtidigt en stor inkomstkälla för Bergendahls, som var leverantör till nätbutiken.

Men trots tappet svarade City Gross-ägaren med en stor satsning på e-handel genom en etablering av en ny distributionscentral i skånska Staffanstorp. Det nya lagret, med en total yta på 10 000 kvadratmeter gav enligt Bergendahls utrymme för tillväxt.

Nu får man betalning för satsningen genom ett nytt e-handelsavtal – denna gång med Mathem, Sveriges största aktör inom dagligvaror på nätet. Att Mathem skulle byta grossist från Axfood efter att dagligvarujätten köpt upp konkurrenten var kanske ingen högoddsare, men Bergendahls ser det nya avtalet som en fjäder i hatten.

– Att vi nu får Mathem som kund är ett kvitto på att vårt e-handelsupplägg är mycket konkurrenskraftigt. Det ger oss en större body och ökar våra inköpsvolymer, säger Peter Lund, koncernchef på Bergendahls, i ett uttalande.

Enligt Bergendahls själva var den bakomliggande anledningen till grossistbytet att man erbjuder "ett bättre upplägg såväl vad gäller prisnivå som service".

Bergendahls erbjuder även själva matvaror via nätet. I samband med att man etablerade det nya navet i Staffanstorp meddelade man också att utbudet kommer att utökas, och att verksamheten på distributionsterminalen utanför Stockholm planerades expandera.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11