23948sdkhjf

Klassiska Trocadero i ägarbyte

Nya ägaren: "Vi ser stora möjligheter att utveckla varumärket".
Spendrups Bryggeri blir ny ägare av det klassiska läskvarumärket Trocadero efter att ha förvärvat det från Nordarom AB. Köpesumman uppges inte av bolagen.

Efter förvärvet är Spendrups nu ensamt ansvariga för hela produktionen efter att åtta olika bryggerier tidigare delat på ansvaret. Spendrups stod även sedan innan som producent för majoriteten av den tillverkade volymen av läskedrycken.

– Vi ser stora möjligheter att utveckla varumärket som har blivit så älskat av det svenska folket bland alla globala läskedrycker. Dessa fanns inte tidigare när åtta bryggerier delade på ansvaret för varumärkets utveckling, säger Erik Jarnsjö, försäljningsdirektör på Spendrups, i ett uttalande.

Enligt Spendrups ser man likheter mellan Trocadero och några av bryggeriets andra varumärken – exempelvis Loka, Mariestads och Norrlands Guld. Därför vill man nu också försöka utveckla varumärket på liknade sätt som dessa varumärken.

Gäller från november
Norrköpingsbolaget Nordarom har tillverkat Trocadero-extrakt sedan 2006 och kommer framöver att fortsätta tillverkningen av extraktet.

De avtal Nordarom har haft med de sju andra bryggerierna kommer att avslutas i november, varefter Spendrups blir ensam leverantör.

Dryckestillverkningen kommer att ske på Spendrups bryggeri i Grängesberg, med en beräknad årlig produktion på 12 miljoner liter.

Bland de bryggerier som fram tills november hållit licens för tillverkningen av Trocadero finns Carlsberg Sverige, Kopparbergs bryggeri och Mora bryggeri.
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.112