23948sdkhjf

Livsmedelsjättarna tar ett första steg mot samarbete

Några av landets största aktörer inom livsmedelssektorn skrev nyligen under för utvecklingen av en ny arena, med inriktning på innovation och utveckling.
På måndagen möttes representanter för flera av landets största företag och organisationer inom livsmedelssektorn för att skriva under en gemensam avsiktsförklaring, med syfte att skapa en ny arena där man tillsammans ska arbeta för utveckling.

Orkla, Lantmännen, Arla Foods, HK Scan, Oatly, LRF, Santa Maria och Axfood har alla skrivit på avsiktsförklaringen, som bland annat inkluderar en vision för både den svenska livsmedelssektorn samt vad svensk livsmedelsproduktion kan åstadkomma.

Enligt ett uttalande från Orklas sida är avsiktsförklaringen ett viktigt första steg, där grunden läggs för skapandet av en arena. Fokus inom den nya plattformen kommer ligga på frågor som till exempel forskning, entreprenörskap och kompetensförsörjning.

– Vi inom Orkla tror att livsmedelssektorn har mycket att vinna på att förbättra samverkan. Genom samverkan kan vi stärka vår ställning samt synliggöra våra utmaningar och behov för politiker, forskarvärlden och konsumenter, skriver Orkla i ett gemensamt pressmeddelande.

Tanken är att den nya arenan för livsmedelssektorn ska vara ett stöd för hela livsmedelskedjan och samtidigt arbeta mot målen i den kommande livsmedelsstrategin.

En av förutsättningarna som nämns för att arenan ska fortsätta utvecklas till något större är att just livsmedelsstrategin antas i en bred politisk enighet.
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.156