23948sdkhjf
Logga in eller skapa för att spara artiklar
Få tillgång till allt innehåll på Food Supply
Ingen bindningstid eller kortinformation krävs
Gäller endast personlig prenumeration.

Andelen ekologiskt ökar i skörden

Ekologiska spannmål ökar allt mer – havren når rekordsiffra.

Andelen ekologiskt odlad spannmål fortsätter att växa – under 2016 skördades 280 000 ton, en ökning med 3 procent jämfört med 2015, rapporterar Jordbruksverket.

Det motsvarar i sin tur cirka 5 procent av den totala skörden spannmål, och innebär att den ekologiska skörden ökat med 23 procent de senaste fem åren.

Den vanligaste ekologiskt odlade grödan är havren, som också ökade mest under fjolåret. De 91 400 ton ekoodlad havre som skördades är den högsta siffran som uppmätts sedan mätningarna startade.

Även matpotatis ökade – den slutliga siffran landade på 34 700 ton vilket motsvarade en ökning med omkring 50 procent från året innan.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.079|instance-web01