23948sdkhjf

Danone säljer till Skånemejeriers ägare

Franska mejerijättar gör yoghurtaffär värd över 7 miljarder kronor.
Franska mejerikoncernen Groupe Lactalis, som bland annat äger Skånemejerier, köper den amerikanska ekologiska yoghurtproducenten Stonyfield av konkurrenten Danone, rapporterar Reuters.

Affären uppgår till 875 miljoner dollar, vilket motsvarar cirka 7,4 miljarder kronor.

Försäljningen av Stonyfield görs för att Danone ska kunna gå vidare med förvärvet av det ekologiska livsmedelsföretaget Whitewave foods. Som en del av den affären, som tros landa på 85 miljarder kronor, gick Danone med på ett krav från amerikanska myndigheter om att sälja vidare Stonyfield.

Danone uppgav nyligen att Stonyfields omsättning förra året uppgick till cirka 3,1 miljarder kronor, och att försäljningspriset är cirka 20 gånger högre än förra årets resultat. Företaget säljer kring 100 000 ton om året, varav majoriteten produceras vid en anläggning i New Hampshire-orten Londonderry.

– Som marknadsledare inom ekologiska mejerivaror i Frankrike sedan 20 år tillbaka, stärker det här förvärvet vår koncerns position i detta snabbväxande segment, säger Emmanuel Besnier, vd för Groupe Lactalis, i ett pressmeddelande

Affären förväntas genomföras under tredje kvartalet i år.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094