23948sdkhjf

Pågen och Bisca i skorptvist

Svenska brödföretaget stämde danska konkurrenten för varumärkesintrång – fick inte gehör.
Pågen anser att danska Biscas produkt "crips rolls" ligger för nära egna varumärket "krisprolls" – det gör inte Patent- och marknadsdomstolen som nyligen sagt sitt i frågan, skriver näringlivssajten 8 till 5.

Det började för cirka två år sedan, när Pågen skickade ett varningsbrev där man bad Bisca att sluta använda namnet. Man lyckades dock inte enas och Pågen stämde det danska företaget för varumärkesintrång.

Bland annat ville Pågen ha ersättning för användningen av varumärket, samtidigt som man ville stoppa Biscas försäljning och marknadsföring av produkten i Sverige.

Men Patent- och marknadsdomstolen såg inte på saken med samma ögon – enligt domen rör det sig inte om varumärkesintrång, då man anser att "crisprolls" är synonymt med skorpor. Dessutom ser man inte att likheterna mellan namnen är tillräckligt stora.

– Vi är väldigt förvånade över utfallet. Vi håller inte med om att den olika stavningen är tillräckligt särskiljande, utan tycker att det är förvirrande för konsumenterna, säger Boel Lagerwall, kommunikationschef på Pågen, till Dagens Media.

Enligt domen ska Pågen betala rättegångskostnaderna på 2,8 miljoner, men i en kommentar till 8 till 5 säger Pågen att man kommer att gå vidare med ärendet till Patent- och marknadsöverdomstolen för att försöka få prövningstillstånd. Det kan i sin tur kan ge grund för ett överklagande.
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.062