23948sdkhjf

Lidl: "Vi klimatkompenserar för hela verksamheten"

Genom samarbete med miljökonsulten Zeromission bidrar kedjan till tre projekt för klimatnytta.
Lidl meddelar att man startar ett samarbete som ska leda till att man klimatkompenserar för hela verksamheten.

Kompensationen görs genom att räkna ut hur mycket växthusgaser verksamheten släpper ut och sedan köpa klimatkrediter från tre olika projekt som minskar utsläpp i motsvarande mängd.

Enligt kedjan har man under en längre tid arbetat för att minska klimatpåverkan, men att man gör denna insats för de utsläpp som man ännu inte lyckats skära ner på.

Bland de faktorer man räknat på för att få fram hur mycket man släpper ut inkluderar bland annat de 170 butiker man har i Sverige, transporten mellan lager och butiker samt reklamutskick. Beräkningen görs enligt Greenhouse gas protocol, en modell framtagen av intresseorganisationen World Business Council for Sustainable Development och miljöinstitutet World Resources Institute.

– Genom att klimatkompensera tar vi ansvar för de utsläpp vi ännu inte lyckats minska. Samtidigt som klimatkompensationen gör stor klimatnytta ger kostnaden oss fortsatta incitament för att dra ner på vår energianvändning, effektivisera transporter och minska resursanvändningen, säger Emelie Hansson, hållbarhetsansvarig på Lidl, i ett uttalande.

De tre projekten, som görs i samarbete med miljökonsulten Zeromission, består av solpanelsprojekt i Dominikanska Republiken, ett solspisprojekt på Madagaskar som ska minska avskogning samt ett trädplanteringsprojekt i Nicaragua.

Kedjan har tidigare vunnit pris för världens grönaste nya handelsbyggnad på Breeam Awards för en ny butik i Växjö – konceptet i sig är en del av Lidls uttalade mål om att bli marknadsledande inom miljö och socialt ansvar.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.14