23948sdkhjf

Rökeriet läggs ner efter minusresultat

Danska ägarna lägger ner verksamheten i Blekinge och flyttar produktionen utomlands.
I mitten av juli stod det klart att Hörviks rökeri, beläget utanför blekingska Sölvesborg, läggs ner, skriver Sydöstran .

Företaget ägs sedan 2009 av danska Vega Salmon, som nu väljer att avveckla verksamheten på grund av dålig lönsamhet. I de två senaste bokslutet har rökeriet uppvisat minusresultat, och under förra året gick man med sex miljoner kronor i förlust.

I och med avvecklingen flyttas produktionen till Tyskland och totalt säger man upp 46 anställda.

– När vi fick information av de danska ägarna om nedläggningen sa de att de försökt sälja rökeriet under en längre tid. Men att de inte hittat några köpare. Att företaget legat ute till försäljning kom som en överraskning för oss alla, säger Mentor Shala, anställd och ordförande i livsmedelsarbetarnas fackklubb på rökeriet, till SVT Nyheter Blekinge.

I och med att närliggande konkurrenten David Nordqvists fiskexport nyligen såldes efter köpintresse från en rad aktörer kan någon av dessa vara aktuella för att ta över lokalerna.

– De är dock öppna för att sälja lokalerna till någon som bedriver liknande verksamhet och vi informerade om att företagets ledning kan ta kontakt med de intressenter som fanns efter att Nordqvist gick i konkurs, säger kommunchef Lars Ericsson till Sydöstran, och tillägger att nedläggningen påverkar en rad underleverantörer i området.

Nedläggningen kommer att ske parallellt med att kunder flyttar sina beställningar till fabriken i Tyskland, med sikte på ett stängningsdatum i mars nästa år, skriver Blekinge Läns Tidning .
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.141