23948sdkhjf

Frysta pizzor för 1 miljon stulna

Företagets långtradare stals när chauffören tog rast – 35 000 pizzor spårlöst försvunna
En långtradare fullastad med pizza var under måndagen på väg från Dr. Oetkers produktionsanläggning utanför Hamburg till en kund i Norge.

Vid Falkenberg stannade chauffören till för att ta sin lagstadgade rast. När det så var dags att fortsätta transporten norrut möttes han av – ingenting. Lastbilen var nämligen borta.

– Bilen är återfunnen, och det som var kvar i lasten var två pallar. Det innebär att 64 av pallarna fortfarande är borta, säger Fredrik Gahm, affärsutvecklare på Dr. Oetker, till Food Supply.

De saknade pizzorna av varumärket Pizza Ristorante är ungefär 35 000 till antalet – räknat på butikspriset á 30 kronor motsvarar det en summa på drygt 1 miljon kronor.

Hur tjuven eller tjuvarna transporterade vidare det frysta bytet har man från företagets håll inga teorier om. Men Fredrik Gahm tror inte att stölden var planerad, då förövarna inte kan ha haft koll på när bilarna körs.

Konsekvenserna är egentligen lika med noll, då man är försäkrade – det enda som sker är att kunden får vänta en dag längre på leveransen.

Med tanke på att Dr. Oetker dessutom producerar cirka 3 miljoner pizzor om dagen är den förlorade lasten i det stora hela inte mer än en droppe i havet.

Enligt Fredrik Gahm är det första gången någonting sådant här händer företaget.

Kan man på något sätt förebygga den här typen av händelser?

– Jag har svårt att se det, allt sker ju enligt konstens alla regler och lagar. Det sker ju så mycket leveranser i Sverige kontinuerligt, säger han till Food Supply.

Stölden är nu polisanmäld.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079