23948sdkhjf

Död skörd orsakade konkurs

Salladsbolaget kastar in handduken – försäljning kan ske inom några dagar.
Företaget Nya Ockelbo Sallat, odlare av sallad och färska örter, har begärt sig själva i konkurs, rapporterar Gefle Dagblad .

Anledningen till konkursen uppges vara missväxt som innebar att hela salladsskörden slogs ut under sommaren.

– Jag har inte gjort klart utredningen än, men de själva säger att all sallad förstördes i somras. Orsaken till att hela salladsskörden drabbades av missväxt vet jag inte, men det vet de inte själva heller, säger konkursförvaltaren Bertil Wingqvist till GD.

Ägaren har tidigare drivit företaget Ockelbo Sallat, som gick i konkurs i slutet av 2010 – då uppgav man att konkursen berodde på att man blivit lurade på en stor summa pengar. Samma ägare startade sedan upp Nya Ockelbo Sallat i januari 2011.

Bolaget har bland annat ett växthus på 6 000 kvadratmeter, och konkursförvaltaren letar nu efter en köpare. Enligt kommentarer till GD har flera bud kommit in och försäljningen kan ske inom den närmsta veckan.

– Jag har fått bud som jag är beredd att sälja för. Om det sedan kommer i gång som salladsodling igen eller om det blir något annat är en annan historia. Men det finns i varje fall de som vill köpa, säger Bertil Wingqvist till tidningen.

Vid bolagets senaste årsredovisning visade man upp en omsättning på knappt 10 miljoner kronor. Enligt konkursförvaltaren har man i dagsläget fem anställda utöver ägaren, mer än en halvering av personalstyrkan jämför med 2014 års rapporterade 12 anställda.

Enligt företaget levererar man till 13 kunder (både grossist och direktleverans) mellan Stockholm och Sundsvall, däribland Grönsakshallen Sorunda och Ortonovo.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125